Utställning

Nu är Inna anmäld till Hjorthundsklubbens utställning den 25e oktober. Madde och Lilja ska dit också så då har man sällskap också :) Sen i december är ju Stockholms hundmässa som vi tänkte anmäla oss till med bara som en kul grej :) Blir nog bra det här :D

Long time no see

Nu var det ett bra tag sen jag skrev här.. Ooops!
Har iaf hänt en hel del! Inna har blivit ett helt år! Vi har börjat träna kapplöpning som är superkul!

Förra veckan var vi hos en fysioterapeut och kollade upp Inna också. 
Såhär skrev jag det på fb:
Igår var jag iväg med Inna till fysioterapeuten Therése Asplund som driver företaget Små och stora tassar.

Det var riktigt lärorikt så vill dela med mig av vad som hände igår.
Vi fick visa upp gångarterna i skritt och trav, Inna kändes igenom för hand, böjdes för att se rörligheterna i kroppen osv. Fick veta att den enda gången Innas rygg är rak är när hon står still, under rörelse drar hon ihop sig och böjer ryggen för att kunna få in bakbenen under sig för att få längd på steget. Detta påverkar ryggen och frambenen och därför ömmade Inna både in ryggen och vissa punkter i armar, tassar och tår. Hennes muskler i bakbenen är förkortade så hon kan inte länga steget med en rak rygg. Detta går att stretcha så att hon blir bra och kommer då kunna röra sig med en rak rygg. Men tänk om jag aldrig fått vetat om detta? Då hade hon gått runt med ont i ryggen och med stor sannorliktet gjort sig illa under träning/tävling i framtiden.

Rekomenderar verkligen ALLA att kolla upp sina hundar hos en fysioterapeut. Du kan förebygga att din hund skadar sig pga svagheter eller gamla skador som du inte ens visste fanns. Du lär känna din hunds kropp utantill och kommer kunna känna under stretching om något är lite svullet/ömt. Ångrar inte att jag gick dit med Inna i alla fall. Visst är det tråkigt att höra att ens hund inte är 100% bra, men nu kan jag hjälpa henne att bli det. Hur awsome är inte det?!